Естонія не видаватиме українських чоловіків призовного віку

5443 0
Вона додала, що такі люди мають право перебувати в Естонії, якщо вони дотримуватимуться правил.
Фото: Inforesist

Фото: Inforesist

Естонія не видаватиме українських чоловіків призовного віку. Про це у інтерв’ю The Kyiv Independent заявила прем’єрка Естонії Кая Каллас.  

Посадовиця пояснила, що ці чоловіки мають право перебувати в їхній країні, проте повинні дотримуватися усіх правил, а також додала, що вони можуть отримати тимчасовий захист від Європейського союзу. 

«Тому ми точно не будемо робити нічого зі свого боку, щоб видати цих людей. Україна має звернутися до людей, які тут, і попросити їх повернутися, щоб допомогти своїй Батьківщині», — зазначила вона.

Також у Німеччині, за інформацією Deutsche Welle, відхилятимуть запит на екстрадицію українських ухилянтів, якщо такі будуть. Представниця німецького міністерства юстиції зазначила, що йдеться насамперед про екстрадицію у зв’язку зі злочинами, які полягають винятково у порушенні військових обов'язків. 

Нагадаємо, що Міністр оборони Рустем Умєров заявив, що має намір наступного року призвати на військову службу українських чоловіків, які проживають за кордоном.

Також нагадаємо, що ще наприкінці грудня минулого року міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс заявив, що Естонія готова допомогти Україні в мобілізації її громадян шляхом повернення чоловіків призовного віку.

Володимир Федорович
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!