В Естонії заявили, що готові видавати чоловіків мобілізаційного віку

1685 0
Керівник МВС Естонії вказав, що в них наразі проживає близько 7,5 тис. громадян України призовного віку.
Фото умовне/Дзеркало тижня

Фото умовне/Дзеркало тижня

Естонський міністр внутрішніх справ Лаурі Ляенеметс заявив, що Естонія готова допомогти Україні в мобілізації її громадян шляхом повернення чоловіків призовного віку. Він вказав, що в них проживає близько 7,5 громадян України призовного віку, проте багато з них звільнені від мобілізації. Про це повідомила Українська правда. 

«За українським законодавством від мобілізації також звільняються батьки-одинаки, батьки щонайменше трьох дітей, батьки дітей-інвалідів і люди, які доглядають за близькою людиною. Тобто, критеріїв, згідно з якими людина не підлягає мобілізації, досить багато», – розповів міністр МВС Естонії.

Також він пояснив, що у зв’язку з міжнародним правом Україна не має можливості проводити мобілізацію громадян закордоном, так як на це потрібна угода між державами. І Ляенеметс заявив, що готовий офіційно повідомити, що Естонія готова укласти такий договір. 

«Естонія не залишиться осторонь. Ми із задоволенням готові укласти такий договір і допомогти Україні. Ми маємо уявлення про те, де в Естонії живуть ці люди. Ми готові посприяти в доставці цих людей з Естонії в Україну, якщо вони цього потребують», – додав він. 

Читайте також: Мобілізація українців за кордоном. У Міноборони прокоментували заяву речника

В той час у Німеччині, за інформацією Deutsche Welle, відхилятимуть запит на екстрадицію українських ухилянтів, якщо такі будуть. Представниця німецького міністерства юстиції зазначила, що йдеться насамперед про екстрадицію у зв’язку зі злочинами, які полягають винятково у порушенні військових обов'язків. 

Нагадаємо, що Міністр оборони Рустем Умєров заявив, що має намір наступного року призвати на військову службу українських чоловіків, які проживають за кордоном.

Володимир Федорович
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!