Евакуація українців з Китаю, паніка львів’ян і любов до ближнього у влозі «Про що говорить місто»

10374 0
Коронавірус у Львові — факти чи паніка? Чи евакуюють українців з Китаю у львівський аеропорт, а пізніше у санаторій «Шкло»? Зберігати спокій чи перекривати дороги? На всі запитання відповідаємо у відеовлозі «Про що говорить місто».

Коронавірус у Львові. Хворих доставлять літаком у Львів, а потім поселять у санаторії в Шкло, недалеко від будинків людей. А взагалі, українців треба залишити в Китаї.

Стоп! Ви точно хочете наших співгромадян кинути напризволяще? Давайте без паніки!

Спочатку з‘ясуємо, що про це говорять офіційні представники.

Справді, Україна евакуйовує своїх громадян з Китаю з охопленої епідемією коронавірусу провінції Ухань. Але на борт не будуть допущені люди, які потенційно можуть бути уражені небезпечним вірусом. У Кабміні запевнили, що ті, у кого температура тіла буде вище 37,2 чи з іншими симптомами – в Україну не прилетять.

Ще один привід для паніки – українці прилетять у Львівський аеропорт а, потім, можливо, їх розмістять на карантин на території Львівщини, у санаторії Шкло.

Згідно офіційної інформації, евакуацію проведе авіакомпанія Skyup. Її літак вирушить за українцями у Китай, звідти прилетіть в Алмати, а 20 лютого уранці  – приземлитися у «Борисполі». Про Львівський аерпропорт зараз не йдеться.

Не розглядається також і питання розміщення українців, які прибудуть з Китаю, у Львові чи області. Про що запевнив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

А тепер  трохи більше про те як буде відбуватися сама евакуація. Усі члени екіпажу та супроводжуючі перебуватимуть у костюмах біозахисту. Літак буде розділений на зони. Пасажирів забезпечать їжею, засобами особистої гігієни та санітарними засобами, в тому числі – медичними масками, які будуть змінюватися під час польоту.

На місці прильоту літака в Україні працюватиме Нацгвардія та інші силовики. Пасажирів, їхній супровід та членів екіпажу пересадять в автобуси та скерують у спеціальне місце на карантин на 14 днів.

Літак пройде складну процедуру дезінфекції, що включає навіть заміну повітряних фільтрів. Усі відходи будуть спалені.

І перш ніж панікувати, радити залишити хворих у Китаї чи протестувати – пам‘ятайте – ці люди такі ж українці як і ви, тож  ми не маємо морального права залишати наших співгромадян у біді.

Як сказав отець Олег Кобель, йдеться про наших співгромадян, наших братів, які повертаються додому і потребують не блокпостів і відторгнення, а нашого розуміння і любові.

 


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!