Фірма Дубневичів заплатила штраф понад 200 тис. грн за забруднення води на Львівщині

3667 0
Добровільно фірма не сплатила штраф, тож Держекоінспеція зверталась до суду.
Фото зі соцмереж

Фото зі соцмереж

Енергія-Тепловодосервіс» оштрафували через забруднення води на Львівщині. Фірма вже сплатила штраф понад 220 тисяч гривень. Про це повідомили у пресслужбі Державної екологічної інспекції.

«Порушення було зафіксоване Державною екологічною інспекцією у Львівській області під час проведення позапланової перевірки підприємства у 2021 році.  Зокрема, Інспекцією було встановлено, що ТзОВ «Енергія-Тепловодосервіс» допустило скид забруднюючих речовин зі зворотними водами у водні об’єкти з перевищенням встановлених нормативів гранично допустимого скидання забруднюючих речовин та лімітів скидання забруднюючих речовин, а також не дотримувалось умов дозволу та правил спеціального водокористування», – йдеться у повідомленні.

Збитки екологи оцінили у 223 510 грін. Добровільної сплати від фірми не було, тож Держекоінспекція подала позов до суду, де довели факт порушення.

Читайте також: Нардепа Дубневича зобов'язали примусово доставити до суду

У вересні 2023 суд задовольнив позовну заяву. У грудні 2023 року підприємство сплатило збитки у повному розмірі.

Додамо, «Енергія-Тепловодосервіс» належала братам Богдану та Ярославу Дубневичам. Згодом це майно вони переписали на своїх синів.

Нагадаємо, у вересні 2023 року донька нардепа Ярослава Дубневича, якого розшукують за підозрою у незаконному привласненні державних коштів, Роксолана Пиртко зі своїм чоловіком придбали у Братиславі двоповерховий будинок за 600 тис. євро.

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!