Нардепа Дубневича зобов'язали примусово доставити до суду

992 0
За неявку на судове засідання депутат також повинен сплатити штраф.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Вищий антикорупційний суд постановив ухвалу про здійснення приводу народного депутата Ярослава Дубневича до приміщення суду. Його також оштрафували на 5 368 грн за неявку на судове засідання. 

Джерело: ВАКС, САП

Суд доручив детективам Національного антикорупційного бюро України виконати ухвалу та привести нардепа Дубневича до приміщення суду в підготовче судове засідання. 

«26 жовтня 2023 року постанову колегії суддів ВАКС після подання до суду народного депутата, вивиненого у незаконному володінні 93 млн грн., постановив здійснити 93 млн грн. до нього привід. Здійснення приводу доручено детективам НАБУ», – йдеться у повідомленні.

Додамо, що наступне судове засідання призначили на 2 листопада 2023 року. Депутата підозрюють в організації заволодіння майном держави (природним газом) на суму понад 2,1 млрд грн та легалізації незаконно отриманого прибутку.

Читайте також: Львівський забудовник заплатить міській раді 3 млн грн боргу за будівництво на Варшавській

Нагадаємо, що народному депутату Верховної ради України Ярославу Дубневичу вручили підозру у незаконному заволодінні майном держави, а саме природним газом на суму понад 2,1 млрд грн та легалізації незаконно отриманого прибутку через новостворений на Львівщині бізнес. Під контролем депутата підприємства-власники Новояворівської та Новороздольської ТЕЦ уклали низку угод про закупівлю в НАК «Нафтогаз України» природного газу для виробництва теплової енергії населенню, яка закуплялася за суттєво нижчими цінами. 

Окрім цього, протягом 2013-2018 років Дубневич організував легалізацію частини вказаних коштів на суму понад 450 млн грн шляхом переведення на рахунки підконтрольної ТОВ та компаній-нерезидентів зареєстрованих у Кіпрській Республіці та на Маршаллових Островах. Після чого повертав кошти в Україну під виглядом іноземних інвестицій для фінансування нового бізнесу у Львівському регіоні. 

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!