Фірма Козицьких перебудує під офіси колишній банк «Дністер» на Зеленій

3856 0
Приміщення планують залишити нежитловим, влаштувавши багатофункційну офісну будівлю зі зміною зовнішніх фасадів.
Google maps

Google maps

Будівлю на вулиці Зеленій, 81, де раніше був банк «Дністер», перебудують під багатофункційне офісне приміщення. Відповідне рішення прийняв виконавчий комітет Львівської міської ради 23 січня.

Читайте також: Може стати новим центром Львова. Як розвивається Підзамче

«Йдеться про будівлю, що розташована у комплексі нежитлових будівель, колись там був банк «Дністер». Її планують залишити як нежитлову, влаштувавши багатофункційну офісну будівлю, змінивши зовнішні фасади. Зокрема, дах будинку планують переробити на плоский, сформувавши об’єм більш модерного офісного центру», – сказав під час засідання виконкому головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Як зазначили під час засідання виконкому, будинок розташований на похилому рельєфі, а гранично допустима висота будівлі може становити 18 метрів. Так, команда архітекторів, що працює над проєктом будівлі, має допрацювати пожежний вихід в будинку, щоб він не перевищував встановленої висоти.

Читайте також: На вулиці Бойківській планують збудувати 4-поверховий будинок із паркінгом

Містобудівні умови та обмеження для проєктування об’єкта затвердили товариству з обмеженою відповідальністю «Нордік-буд». За даними YouСontrol, підприємство входить до групи найбільшої приватної газовидобувної компанії на заході України «Західнадрасервіс» Зіновія Козицького. Його син Максим очолює Львівську ОВА. Ще один син – Степан, веде бізнес разом із батьком. 

Додамо, що Зіновій Козицький є батьком голови Львівської ОВА Максима Козицького та входить сотні найбагатших українців за версією Forbes. Його основний бізнес – розвідка та розробка газових родовищ, видобуток природного газу (ТОВ «Прикарпатська енергетична компанія» (ПЕК), ТОВ «Західнадрасервіс», ТОВ «Георозвідка», ТОВ «Нордік-Буд», ПП «Нордік», ТОВ «РСГ», ТОВ «Велл Ко», ТОВ «Геологічне бюро «Львів»» (ГБЛ), ПП «Проект-Буд», ТОВ «Горизонти»). У ТОВ «ПЕК», «ГБЛ» та «Горизонти» партнером Зіновія Козицького через нідерландську холдингову компанію є чеський мільярдер Карел Комарек.

Софія Шавранська

Візуалізація з виконкому ЛМР

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!