Київ

Фонд держмайна вчергове виставив на аукціон «Електронмаш»

965 0
Завод з земельною ділянкою площею 13 гектарів по вул. Кільцева дорога, 4 вже втретє виставляють на торги.

Фонд держмайна вчергове виставив на аукціон завод «Електронмаш» в Києві. Про це повідомили пресслужбі ФДМУ у Києві.

Як розповіли у фонді, «Електронмаш» був одним з найпотужніших підприємств із виготовлення електронно-обчислювальних машин в СРСР – тут працювало близько 10 000 тисяч людей.

Після переходу до ринкової економіки завод не зміг пристосуватися до конкуренції та повільно перетворювався на руїни.

Минулого року цей завод вже двічі намагалися продати й кожного разу на торгах ціна злітала у кілька разів. Вперше ТОВ «Лортен груп» виграло з ціною 970 млн грн, вдруге ТОВ «Український імідж» з ціною 430 млн грн. Однак обидва рази з різних причин переможці чомусь  скасовували угоди із з ФДМУ.

Читайте також: комісія КМДА поки не надала охоронний статус автопарку №7 

Наступний аукціон відбудеться 29 травня. Стартова ціна об'єкта – 61,3 млн грн. Серед майна заводу – 37 об’єктів нерухомості (цехи, адмінбудівлі, склади та 16-поверховий офісний центр).

У ФДМУ додають, що вигідна локація підприємства та значна площа роблять «Електронмаш» одним із найпривабливіших активів малої приватизації.

Нагадаємо, «Електронмаш» пережив вже дві спроби приватизації. Вперше – у листопаді 2021 року  завод пішов у приватні руки, за нього боролися 22 компанії. Вдруге – на початку 2022 – тоді виявилось, що завод продали компанії, яка має мізерний статутний капітал.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!