Фото Львова очолило рейтинг найкращих світлин пам’яток культури України

2652 0
До десятки переможців також увійшли світлини Підгорецького та Свірзького замків.
Фото: wikimediaukraine

Фото: wikimediaukraine

Фото панорами Львова очолило рейтинг фіналістів конкурсу найкращих світлин пам’яток культури України. «Вікіпедія» оголосила переможців української частини міжнародного фотоконкурсу  пам’яток культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки».

В українській частині конкурсу учасники завантажили понад 21 тисячу фотографій із дев’ятьма тисячами об’єктів культурної спадщини, понад 1,4 тисячі пам’яток сфотографували вперше.

Крім цього, третє місце конкурсу посіло фото Свірзького замку, а п’яте та восьме – Підгорецького. Автором двох фото є Роман Бречко, інших – Катерина Байдужа та Роман Криниця.

Довідка

«Вікі любить пам’ятки» (Wiki Loves Monuments) – міжнародний фотоконкурс пам’яток культурної спадщини, метою якого є зібрати світлини для ілюстрування статей у Вікіпедії, Вікімандрах та інших вікіпроектах. За цей час уже зібрали майже 2 мільйони зображень. В Україні конкурс проводили всьоме.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!