Україна

Франція може направити своїх солдатів на небойові завдання в Україну

514 0
Наразі інші члени НАТО до такого не готові.
Фото: Стефан Сежурне

Фото: Стефан Сежурне

Міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне заявив, що до України можуть направити французьких солдатів для виконання небойових завдань. Про це повідомило «Громадське» з посиланням на France24. 

«Ми повинні розглянути нові дії для підтримки України. Вони повинні відповідати дуже конкретним потребам, я маю на увазі, зокрема, розмінування, кіберзахист, виробництво зброї на місці, на українській території», — сказав міністр.

Та додав, що деякі з цих дій вимагатимуть присутності військ на території України, проте без переходу меж зони бойових дій. 

Нагадаємо, що нещодавно під час неформального саміту у Парижі щодо війни в України президент Франції Еммануель Макрон допустив введення західних військ в Україну. Окрім того, він заявив про створення ракетної коаліції та про потребу країнам НАТО готуватися до можливого нападу рф за декілька років. Детальніше – за посиланням.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!