Президент Франції Макрон допустив введення західних військ в Україну. Що відомо

832 0
Таку заяву Еммануель Макрон висловив на неформальному саміті щодо війни в України.
ФОТО: DW

ФОТО: DW

Під час неформального саміту у Парижі щодо війни в України президент Франції Еммануель Макрон допустив введення західних військ в Україну. Про це повідомила «Європейська правда».  

Попри таку заяву, він наголосив, що наразі немає єдиної думки серед союзників у цьому питанні. Також він додав, що союзники зроблять усе необхідне, аби росія не змогла перемогти у цій війні. 

«Давайте матимемо смирення визнати, що ми часто відставали від графіка на шість-дванадцять місяців. Це і було метою сьогоднішньої дискусії: все можливо, якщо це корисно для досягнення нашої мети», – додав президент Франції.

Також про це ж висловився прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо – декілька країн-членів НАТО і ЄС розглядають можливість відправки солдатів в Україну на двосторонній основі.

Окрім того, він додав, що союзники України планують створити ракетну коаліцію, яка займатиметься постачанням Україні ракет середньої та великої дальності. 

«Протягом наступних десяти днів ми збираємося покласти всі ці зусилля на стіл переговорів, тому що ми звернулися до багатьох європейських і неєвропейських країн, які мають у своєму розпорядженні боєприпаси», – заявив на пресконференції Макрон, який також закликав європейців «виробляти більше».

Також президент Франції вказав, що країни НАТО повинні готуватися до нападу військ рф за декілька років

«Я зазначив, що більш-менш усі країни, представлені за цим столом, сказали… що загальний консенсус полягав у тому, що ми повинні бути готові через кілька років до нападу Росії на (ці) країни»

Зазначимо, що вказаний неформальний саміт відбувся вчора, 26 лютого, у Парижі за ініціативи президента Франції Емманюеля Макрона, щоб підштовхнути підтримку України.

Нагадаємо, що нещодавно Львова із візитом прибув президент України Володимир Зеленський та лідер більшості Сенатор США Чак Шумер. Детальніше про події – за посиланням.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!