Франція поставить Україні шість самохідних артилерійських установок Caesar

1101 0
Париж уже поставив Україні 12 установок калібру 155 мм.
Фото: Nexter Group

Фото: Nexter Group

Президент Франції Еммануель Макрон оголосив про поставку в Україну ще шести додаткових самохідних артилерійських установок Caesar, флагмана французької артилерії. Про це він оголосив під час візиту до Києва, передає «Європейська правда».

Читайте також: Польща передасть Україні самохідні гаубиці Ahs Krab

Зазначимо, що Париж уже поставив Україні 12 установок калібру 155 мм. «Крім уже доставлених 12 Caesar я ухвалив рішення поставити шість додаткових», — сказав президент Франції.

Додамо, що Caesar дає можливість уражати противника на відстані 20 км і більше від лінії фронту з високою точністю. На цій відстані розташована артилерія, резерви, пункти управління противника. Їх знищення знижує наступальний потенціал ворога.

Нагадаємо, лідери Німеччини, Італії, Румунії та Франції після зустрічі з Володимиром Зеленським у Києві висловилися за «негайний» статус кандидата на членство в ЄС для України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!