Німеччина, Франція, Італія та Румунія підтримали «негайне» надання Україні статусу кандидата в ЄС

2038 0
Європейська комісія проаналізує опитувальник від України вже завтра, 17 червня.
Маріо Драгі, Клаус Йоганніс і Еммануель Макрон в Ірпені (фото - ЕРА)

Маріо Драгі, Клаус Йоганніс і Еммануель Макрон в Ірпені (фото - ЕРА)

Лідери Німеччини, Італії, Румунії та Франції після зустрічі з Володимиром Зеленським у Києві висловилися за «негайний» статус кандидата на членство в ЄС для України. Про це повідомляє «Європейська правда».

«Після зустрічі з Володимиром Зеленським в президентському палаці в четвер глави держав Німеччини, Італії, Румунії та Франції висловилися за «негайний» статус кандидата на членство в ЄС для України», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Завтра ЄС проаналізує опитувальник України щодо кандидатства 

Канцлер Німеччини Олаф Шольц сказав, що Німеччина виступає за позитивне рішення на користь України. Це стосується і Республіки Молдова. Україна є частиною європейської родини. 

За словами президента Франції Еммануеля Макрона, він підтримає статус України на приєднання до ЄС, він супроводжуватиметься дорожньою картою, а також враховуватиме ситуацію на Західних Балканах.  

Нагадаємо, що завтра, 17 червня, Європейська комісія проаналізує опитувальник, який Україна заповнила для подання на кандидатство вчлени Європейського Союзу, та озвучить своє бачення цього питання. На найближчому саміті ЄС 24 і 25 червня розглянуть питання щодо надання статусу кандидата Україні на членство в ЄС. 

Про реформи, які варто провести Україні для вступу в ЄС, як бути з країнами, які проти надання Україні статусу кандидата і скільки часу може минати від статусу кандидата до члена ЄС, Tvoemisto.tv дізнавалося у експертів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!