Франція та Німеччина не підтримали заборону на візи для росіян

923 0
Країни виступили категорично проти заборони на видачу віз громадянам росії.

Франція та Німеччина виступили категорично проти заборони на видачу віз громадянам росії. У спільному меморандумі, з яким ознайомився Reuters, країни «застерігають від обмежень нашої візової політики, аби запобігти підкріпленню російського наративу та провокації ненавмисного ефекту (так званого – ред.) гуртування довколо прапора», передає «Лівий берег». 

«Наша візова політика повинна... продовжувати дозволяти контакти між людьми в ЄС і громадянами росії, не повʼязаними з російським урядом», – йдеться у їхній спільній заяві.

Читайте також: ЄС планує ускладнити оформлення віз для росіян

Зазначимо, що Україна наполягає на повній забороні видачі віз росіянам. Президент Володимир Зеленський наголошував, що громадяни Росії несуть відповідальність за дії влади, яка розвʼязала війну за знищення українців. 

Ідею заборони видачі віз підтримують східні та скандинавські країни. Візовий бан глави МЗС країн Євросоюзу обговорюють у Празі. Журналісти західних медіа писали, що як варіант можуть розглянути не повну заборону на туристичні візи, але скасування угоди про спрощений візовий режим між ЄС і росією. Це приведе до здорожчання візи з 35 до 80 євро та збільшення термінів її виготовлення.

Додамо, що відколи припинили авіасполучення ЄС з росією, громадяни рф потрапляють до Євросоюзу переважно по землі, через кордони Естонії, Латвії, Литви, Польщі та Фінляндії. 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!