ЄС планує ускладнити оформлення віз для росіян

769 0
Угоду про спрощення візового режиму Європейський Союз і росія ухвалили у 2007 році.
Фото: Північний кордон. Держприкордонслужба у Facebook

Фото: Північний кордон. Держприкордонслужба у Facebook

Міністри закордонних справ країн Європейського Союзу наступного тижня під час неформальної зустрічі в Празі готуються підтримати призупинення угоди про спрощений візовий режим із росією, що обмежить можливості для росіян їздити в країни ЄС. Про це повідомляє Європейська правда з посилання на Financial Times, яке цитує трьох учасників переговорів. 

«Російським туристам неприйнятно гуляти нашими містами й набережними. Ми повинні надіслати сигнал російському народу, що ця війна не є нормальною, вона неприйнятна», – цитує FT високопоставленого чиновника ЄС.

Ще одне джерело видання зазначає, що Брюссель прагне «не зупинятися на обмеженні спрощення віз» і може ухвалити додаткові заходи в цьому напрямку до кінця року.

Угоду про спрощення візового режиму Європейський Союз і росія ухвалили у 2007 році. Одразу після повномасштабного російського вторгнення в Україну в лютому 2022-го призупинили її частину щодо чиновників, дипломатів і бізнесменів.

Читайте також: У Головному управлінні розвідки повідомили, коли очікувати вирішального періоду у війні 

Деякі країни, як Чехія і Польща, самостійно припинили видачу віз росіянам у відповідь на агресію рф. В останні тижні в ЄС триває дискусія, чи не повинне таке рішення ухвалити на рівні всього блоку.

Країни Балтії, Польща та Фінляндія активно виступають за повне припинення видачі віз громадянам росії в ЄС. 

Раніше стало відомо, що пропозицію про призупинення візової угоди з рф висунула саме Чехія як компромісний варіант. Цей крок передбачає збільшення візового збору з 35 до 80 євро, а також збільшення часу для обробки візових заяв і кількість необхідних для цього документів. Неформальне засідання міністрів закордонних справ країн Євросоюзу відбудеться у Празі 30-31 серпня.

Нагадаємо, окупаційна адміністрація Криму наказує засекречувати факти вибухів на військових об’єктах.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!