«Фури хурми та снікерсів». Що намагаються провезти контрабандисти під виглядом гуманітарки

3214 0
Відділи боротьби з контрабандою виявляють ці випадки, потім ці фури їдуть до українських військових.
Фото: volvotrucks.com.ua

Фото: volvotrucks.com.ua

Львівська митниця чи не щодня виявляє випадки незаконного перевезення вантажу під виглядом гуманітарної допомоги.  Зловживання контрабандистів, за словами в.о. керівника митниці Данііла Меньшикова, почалися орієнтовно на третій день війни.

«Є ділки, які хочуть заробляти на війні. Перший випадок, який мене вразив, – це 500 кг хамону та 2 тонни сирів, що планували завезти. Була також фура снікерсів і фура хурми. Кожен день щось подібне трапляється», – каже він.

Читайте також: У Львові запрацював центр видачі одягу та взуття для переселенців

Меньшиков додає, що відділи боротьби з контрабандою виявляють ці випадки, потім ці фури їдуть до українських військових – на полігони, у військові частини тощо.

«Снікерси теж поїхали до військових частин. У нас є така позиція, що все, що хочуть приховати за гуманітарною допомогою, ми присікаємо і передаємо ЗСУ. Нам не треба для цього наразі рішення суду чи ще когось. Ми маємо право самі це робити», – додає він.

Нагадаємо, що у кожному районі Львова та області розгорнули гуманітарні штаби, куди надходить допомога і її формують, розподіляють за призначенням – роздають тим людям, хто вимушений зупинитися у нас або передають тонни допомоги в інші регіони. Як і хто координує завезення та розподіл гуманітарки, що робити, аби з цим не трапився колапс, дізнавайтеся тут.

Ольга Коваль

Відео Дар'ї Кучер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!