«Футболу для мене не існує». Андрій Шевченко закликає світ допомогти Україні

1120 0
Андрій Шевченко просить скеровувати в Україну ліки та іншу гуманітарну допомогу. Також він звернувся до британського уряду з проханням робити більше для порятунку українців.
GETTY IMAGES

GETTY IMAGES

Колишній тренер збірної України Андрій Шевченко закликає світ допомогти Україні і українцям протистояти російському окупанту в цій війні. Про це пише «Укрінформ» з посиланням на Sky Sports News.

«Віталій Кличко на передовій. Ми спілкуємося щодня, він інформує мене про ситуацію. Всі спортсмени єдині. Ми спілкуємося, ділимося інформацією, намагаємося допомогти країні. Деякі з них залишаються в Україні на передовій. Футбол для мене більше не існує. Я про це не думаю. Не час для цього. Уся моя зосередженість, коли прокидаюся – думаю, як можу допомогти своїй країні, що можу зробити. Я хочу звернутися до світу, до Великої Британії. Будь ласка, жертвуйте гроші, нам потрібні медикаменти, продукти. Нам треба будь-яка підтримка», – зазначив Андрій Шевченко.

Він додав, що кожному українцю дуже важливо відчувати підтримку світу. І закликав британський уряд робить більше. Також він зазначив, що великий вплив на громадськість у світі має позиція спортсменів та спортивних  організацій.

«Я не думаю, що складне рішення ФІФА та УЄФА відсторонити Росію. Коли ви атакуєте країну, коли починаєте скидати бомби і солдатів – це не конфлікт, це справжня війна.Поки війна не припинилася, вважаю правильним рішенням не допускати жодних російських спортсменів до участі в будь-яких спортивних змаганнях. Я просто прошу росіян вийти на площі та виступити за припинення війни», – сказав Шевченко.

Додамо, що поки українці відстоюють свою державу, все більше світових зірок – співаків, акторів, режисерів та інших знаменитостей – продовжують підтримувати Україну у війні з Росією.

Нагадаємо, російські окупаційні війська обстрілюють житлові райони українських міст. Російські окупанти почали обстріл Маріуполя і околиць, а також стріляють у Волновасі, вони порушили домовленості про «зелений коридор», яким мали евакуювати жінок і дітей та надати гуманітарну допомогу людям у тих містах. 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!