G7 оголосить безстрокову підтримку України у війні з росією

1739 0
Одним з інструментів такої підтримки може стати оподаткування російського імпорту.
ВЕЛИКА СІМКА 26 ЧЕРВНЯ НА ПЕРЕМОВИНАХ У ЗАМКУ ЕЛЬМАУ. ФОТО: GETTY IMAGES

ВЕЛИКА СІМКА 26 ЧЕРВНЯ НА ПЕРЕМОВИНАХ У ЗАМКУ ЕЛЬМАУ. ФОТО: GETTY IMAGES

Лідери країн Великої сімки у підсумковій заяві саміту оголосять про своє зобов’язання надавати безстрокову підтримку Україні для її захисту проти російської агресії. Про це пише Bloomberg, який ознайомився із проєктом заяви.

«Ми продовжимо надавати фінансову, гуманітарну, військову та дипломатичну підтримку та будемо на боці України стільки, скільки знадобиться», – йдеться у повідомленні. 

Bloomberg вказує, що таке формулювання має велике значення, тому що окремі представники «сімки» стурбовані тим, що війна затягується, а деякі – включно з Німеччиною і Францією – натякали на бажання припинити вогонь шляхом переговорів.

Крім того, за даними Bloomberg, лідери Великої сімки обговорюють можливість використовувати на підтримку України податкові доходи.

Читайте також: «У відповідь на російські обстріли НАТО мало б розгорнути ППО в Україні», – Резніков

Нагадаємо, що сьогодні вранці, 26 червня, у Німеччині почався саміт лідерів країн Великої сімки. На зустріч, що відбувається у замку Ельмау в баварських Альпах, прибули лідери США, Канади, Німеччини, Франції, Британії, Італії та Японії, пише Spiegel. Присутні також президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн і президент Євроради Шарль Мішель як представники від ЄС. Крім того, для ширшого формату запрошені представники влади Індонезії, Індії, Сенегалу, Аргентини і ПАР. 

Як повідомляє AFP, президент США Джо Байден прибув у Німеччину ввечері у суботу. Президентський борт приземлився у Мюнхені, звідки рушив до місця проведення саміту гелікоптером. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!