«У відповідь на російські обстріли НАТО мало б розгорнути ППО в Україні», – Резніков

2748 0
Міністр оборони вважає, що швидка відповідь Європи на обстріли українських міст має складатися з двох частин.
Міністр оборони України Олексій Резніков

Міністр оборони України Олексій Резніков

Міністр оборони України Олексій Резніков вважає, що Європа повинна здійнити швидку відповідь на обстріли українських міст росією. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook. 

«Російські терористи вчинили чергові воєнні злочини – обстріляли ракетами низку мирних українських міст. Підлість цих атак в тому, що вони здійснюються або з глибини території рф, або з території Білорусі чи акваторій Каспійського та Чорного морів», – зазначив Резніков. 

Читайте також: «Схиблений імперіалізм рф має зазнати поразки», – Кулеба

За його словами, це стратегічний виклик для безпеки усієї Європи. Швидка відповідь на цей виклик має складатися з двох частин:

  • Перша – це посилення санкцій. Щоб рф не могла виготовляти і підтримувати у робочому стані високотехнологічну зброю, яка зараз містить безліч комплектуючих, що постачаються компаніями з країн НАТО.

 

  • Друга – це якнайшвидше розгортання ефективної системи ППО/ПРО в Україні. Це додаткові 500-1000 км безпеки для кожного європейського міста. Це дуже наочний і логічний крок, який має бути закріплений у стратегії Північноатлантичного альянсу. 

 

«Довгострокова відповідь так само очевидна – умовою діалогу про відновлення стосунків цивілізованого світу з росією має стати демілітаризація, як мінімум, європейської частини держави-терориста. Глибина та параметри демілітаризації мають бути визначені фахівцями», – додав міністр оборони.

Нагадаємо, що міністр закордонних України Дмитро Кулеба після ракетних ударів по Києву, що поцілили у житловий будинок, закликав лідерів країн Великої сімки посилити санкції проти рф.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!