Гайдай відповів, чи запрошували його очолити Львівську ОВА

1341 0
На початку цього року ширилися чутки, що Максим Козицький покине посаду голови Львівської ОВА. Тоді були різні обговорення, хто б міг після нього стати новим очільником. Серед них була і кандидатура Гайдая.
Сергій Гайдай / Громадське

Сергій Гайдай / Громадське

На початку 2024 року соцмережами ширилась інформація про можливе звільнення Максима Козицького з голови Львівської обласної військової адміністрації. Тоді в політичних колах ширились різні чутки щодо можливого нового очільника адміністрації. Серед них був і ексочільник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

«Я писав заяви на призначення мене на певні посади, але не буду говорити, на які саме. Щось не спрацювало, щось передумали», – сказав Сергій Гайдай у програмі Tvoemisto.tv.

Читайте також: Що на Львівщині з ППО, мобілізацією та економікою. Інтерв’ю з Максимом Козицьким

У відповідь на питання ведучого про різні чутки щодо того, де він буде працювати далі: чи як посол у Казахстані, чи його призначать головою Львівської ОВА, чи головою Тернопільської ОВА, Гайдай відповів:  

«Мої документи подавали у Казахстан, але москалі там так вперлись, коли почули моє прізвище, що ця історія була непрохідна абсолютно. У нас є головнокомандувач, є президент. Куди вони мене відправлять – там буду працювати. Станом на сьогодні мене призначили на посаді голови Мукачівської районної державної адміністрації. Скільки я там буду працювати залежатиме від президента. Всі завдання я вже отримав, розумію, що треба зробити. І район мені знайомий, бо там я починав свою кар’єру держслужби».

Як росія тиснула на Казахстан, щоб не допустити призначення Сергія Гайдая послом України в цій країні, дипломатичну місію Україну, ситуацію на фронті та роботу військових адміністрацій на фронті і в тилу, а також про нову посаду на Закарпатті.


Нагадаємо, що Tvoemisto.tv також запитувало теперішнього голову ЛОВА Максима Козицького щодо призначення на нову посаду в Києві. Тоді він сказав, що жодних пропозицій немає.

«У мене дуже багато друзів, які час від часу дуже на мене чекають у Києві, але я там не так часто буваю, приблизно раз на місяць. Якщо покличуть поговорити – поїду, але пропозиції щодо роботи немає жодної. На даний момент моя зона відповідальності – голова Львівської обласної військової адміністрації».

Софія Шавранська

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!