Київ

Гендиректора «Київавтодору» підозрюють у розтраті 10 млн грн на ремонті доріг

411 0
Правоохоронці стверджують, що посадовці «Київавтодору» купували будматеріали за завищеними цінами не належної якості

У розкраданні близько 10 мільйонів бюджетних гривень під час ремонту доріг підозрюється директор та інженер "Київшляхбуду", гендиректор "Київавтодору", керівник та працівник приватної фірми, що постачала будматеріали. Про це інформує Київська міська прокуратура, а також поліція Києва.

За даними слідства, директор приватного підприємства разом із гендиректором комунальної корпорації "Київавтодор" і трьома співучасниками заволоділи коштами, виділеними з місцевого бюджету на капітальний і поточний ремонт доріг у Києві.

Зокрема, будівельні матеріали на дорожні роботи вказані посадовці закупили за завищеною вартістю. Для реалізації схеми вони забезпечили перемогу заздалегідь визначеної приватної фірми в тендері на постачання будматеріалів.

Надалі комунальні підприємства провели ремонт автошляхів у столиці з порушенням технологій, використовуючи неякісні матеріали. На деяких дорогах, всупереч вимогам тендера, вклали інший тип асфальту, а замість нових люків та зливових решіток встановили старі, що були раніше демонтовані.

При цьому посадовці підписували акти виконаних робіт з недостовірними відомостями. Так, вулиці столиці були відремонтовані неякісним покриттям, а фігуранти заволоділи коштами, що належали територіальній громаді. За висновками експертиз, через неякісний ремонт доріг бюджету Києва завдано збитків на суму близько 10 млн грн.

Нині керівнику приватного підприємства і чотирьом спільникам, серед яких — керівник "Київавтодору" повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 КК України.

Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі. Вирішується питання про обрання фігурантам запобіжних заходів.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!