Україна

Генконсулка Польщі у Львові зреагувала на протести польських фермерів

731 0
На її думку, справжній поляк ніколи не вдарить ножем у спину сусіда, який бореться за свободу.
Еліза Дзвонкєвіч

Еліза Дзвонкєвіч

Генеральний консул Республіки Польща у Львові Еліза Дзвонкєвіч прокоментувала дії польських фермерів на кордоні з Україною. Вона зазначила, що справжній поляк ніколи не вдарить ножем у спину сусіда, який бореться за свободу. Про це вона написала в Facebook.

Еліза Дзвонкєвіч написала, що більше не може вдавати, що не бачить цих ганебних дій Польщі на польсько-українському кордоні. 

«Коли я, будучи підлітком, дізнався, що під час Варшавського повстання росіяни, які стояли на правому березі Вісли в 1944 році, відмовили в посадці (дозаправці) літакам союзників, які везли допомогу воюючій Варшаві, я подумала, що тільки росіяни можуть поводитися так ганебно. Зрештою, допомога, яка призначалася для повстанців, була скинута з цих літаків раніше на околицях Варшави, абсолютно випадково, і опинилася в руках німців. Тоді, будучи підлітком, я була переконана, що тільки росіяни можуть спокійно дивитися, як інший народ стікає кров'ю.... що ми, поляки, ніколи не зробимо нічого подібного», – зазначила вона. 

Читайте також: Конфлікт на кордоні треба пережити. Давайте уникнемо взаємних образ

Еліза Дзвонкєвіч вказала, що справжній поляк ніколи не вдарить ножем у спину сусіда, який бореться за свободу. Справа не у вимогах, а у формі протесту.

«Сором і ганьба. Прошу вибачення у воюючої України, вибачте.... »  підсумувала вона.

Нагадаємо, що президент Польщі Анджей Дуда зазначив, що протести на польсько-українському кордоні виникли переважно через російську агресію проти України. Він також висловив надію, що блокада кордону буде припинена через перемовини.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!