Україна

Президент Польщі звинувачує росію у протестах на кордоні з Україною

1170 0
Він також висловив надію, що блокада кордону буде припинена через перемовини.
Фото: Анджей Дуда

Фото: Анджей Дуда

Президент Польщі Анджей Дуда зазначив, що протести на польсько-українському кордоні виникли переважно через російську агресію проти України. Він також висловив надію, що блокада кордону буде припинена через перемовини. Про це він повідомив в етері «Українському радіо» 20 лютого.

«Це складна проблема, оскільки проблема з українськими продовольством виникла з самого початку через російську агресію проти України. Давайте не забувати, що в усьому винна саме російська агресія проти України, а не хтось інший. Якби не було цієї російської агресії, то цієї проблеми взагалі не виникло б. Проблема полягає в тому, що росія напала на Україну», - зазначив президент.

Він також наголосив на тому, що Польща - демократична країна і фермери мають право на протести. Але якщо влада буде перешкоджати протестам, то це буде порушенням конституції. Проте він підкреслив, що блокада кордону - рішення фермерів, а не уряду. Президент також висловив надію, що проблема буде вирішена через перемовини між Польщею, Україною та протестувальниками.

Читайте також: Конфлікт на кордоні треба пережити. Давайте уникнемо взаємних образ

«У минулому ми вже мали протести водіїв, профспілок і асоціацій водіїв вантажівок. І ці протести були припинені через перемовини з владою, через домовленості, які були досягнуті в тристоронній формі Польща - Україна - водії. Сподіваюся, що ця проблема також буде вирішена мирним шляхом через переговори», - додав він.

Президент також підкреслив, що підтримка України з боку Польщі зберігається у політичному, військовому та економічному плані.

Нагадаємо, що польські фермери розпочали більш жорстоку блокаду на пунктах перетину державного кордону з Україною – на трьох з них повністю припинили пропуск автомобілів. Окрім пунктів перетину для автомобілів, польські фермери заблокували і залізничні шляхи та висипали зерно з українських вагонів. 
__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!