Генконсульство Чехії відновлює роботу у Львові

1252 0
Наразі чеські дипломати працюватимуть в обмеженому режимі та не надаватимуть візових послуг.
Фото/ leadvisa.com.ua

Фото/ leadvisa.com.ua

Міністерство закордонних справ Чехії відновило роботу Генерального консульства Чеської Республіки у Львові. Таким чином країна приєдналася до низки інших європейських держав, які повернулися до України. Про це повідомляють на сайті МЗС.

«Наш моральний обов’язок – підтримувати Україну якнайбільше. Наша дипломатична присутність в Україні сприймається українцями як сильний жест підтримки», – заявив міністр закордонних справ Ян Ліпавський.

Читайте також: Частина американських дипломатів повернулася до Львова вперше з початку війни

За його словами, повернення до Львова важливе для Чехії як з практичних, так і з символічних причин. Чеські дипломати мають можливість допомогти на місці, а повертаючись в Україну, Прага посилає сильний сигнал росії та союзникам.

Наразі чеські дипломати працюватимуть у Львові в обмеженому режимі та не надаватимуть візових послуг. Їх головним завданням буде консульська допомога громадянам Чехії та моніторинг ситуації в Україні.

Також раніше міністр ухвалив рішення про повернення чеських дипломатів до Києва.

Чехія не припиняє допомагати Україні та обіцяє надалі надавати матеріальну допомогу країні та висловлювати політичну підтримку як на двосторонньому, так і на європейському рівні. У МЗС зазначили, що продовжать постачати оборонне обладнання та гуманітарну допомогу, також підтримуватимуть надання Україні статусу кандидата в ЄС.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!