Київ

Генпрокуратура повідомила про підозру ексдиректору ДП «Антонова» через знищення «Мрії»

795 0
Експосадовця звинувачують у службовій недбалості, що призвела до знищення судна.
АН 225 «Мрія». Фото з відкритих джерел

АН 225 «Мрія». Фото з відкритих джерел

Слідство встановило, що, що експосадовець, всупереч застереженням держорганів та точно знаючи про припинення страхового покриття на «Мрію», не забезпечив передислокацію літака в безпечне місце.

У результаті під час повітряної атаки російських військ на аеропорт у Гостомелі Ан-225 згорів. Сума завданих державі збитків становить майже 8,5 мільярда гривень.

Читайте також: як житель Гостомеля допоміг ЗСУ відбити атаку російського десанту

Також під час досудового розслідування встановлено, що літак АН-225 «Мрія» напередодні військового вторгнення росії в Україну був технічно справний, на аеродромі зберігалася достатня кількість авіапального для виконання рейсу, екіпаж був готовий до вильоту.
 
Усе це вказує на те, що були всі можливості для евакуації повітряного судна в аеропорт у м. Лейпциг (Німеччина).
 
Читайте також: СБУ затримали посадовців, які перешкоджали підготовці оборони аеродрому в Гостомелі

Утім колишній генеральний директор ДП «Антонов» не віддав відповідного наказу та проігнорував доповіді та пропозиції підлеглих. Окрім того, слідчі перевіряють інформацію щодо можливості евакуації ще шести літаків, у тому числі Ан-124 «Руслан», які тоді перебували на території аеропорту.
 

Слідчі повідомили Бичкову про підозру за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. Зараз підозрюваний перебуває під вартою без можливості внесення застави. Йому загрожує до 5 років ув’язнення.

Додамо, 9 березня Служба безпеки України провели обшуки та вручили підозри двом посадовцям через те, що їх дії призвели до зниження обороноздатності об'єкта та, як наслідок, захоплення стратегічного для оборони столиці плацдарму.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!