Генпрокуратура закрила кримінальне провадження проти львівських волонтерів Юрія Музичука і Олеся Дзиндри

1099 0
У ході проведеного досудового розслідування не встановили достатні докази для доведення винуватості.
Фото: Юрій Музичук

Фото: Юрій Музичук

Офіс Генерального прокурора України закрив кримінальне провадження проти волонтерів Юрія Музичука і Олеся Дзиндри. Волонтерів підозрювали у продажі чотирьох автомобілів, які призначалися для Збройних сил України. Про це у Facebook-профілі повідомив Юрій Музичук.

«Щойно отримав від прокурора постанову про закриття кримінального провадження проти нас з Олесем. Почуття на разі дуже різні. Звичайно, виснажений емоційно після року боротьби. Система використала свій шанс уникнути ганьби, не доводячи справи до суду, і цим створила унікальний прецедент. Завдяки нашій спільній боротьбі. Так, це перемога в цій битві, але не у війні. Почуваюся зараз виплюнутим потворою, яка не змогла проковтнути... І все ж! Олесь пригадав мені слова молодого адвоката, з яким зустрічалися на самому початку справи. При прощанні з нами він сказав: «Не відчаюйтесь, у вас є шанси, оскільки на всіх судочинних документах у нас є Тризуб, у них цього немає». І тепер я зрозумів, цей Тризуб – це ми всі з вами, і нам під силу всім разом спільними зусиллями подолати цю потвору!», – написав він.

Як зазначили у виданні ZMINA, відповідно до постанови, «у ході проведеного досудового розслідування не встановлені достатні докази для доведення винуватості Олеся Дзиндри та Юрія Музичука у суді, щодо вчинення ними злочину, передбаченого ч. 3 ст. 201 КК України і вичерпані можливості їх отримання».

Читайте також: У Львові нагородили відзнаками військових та волонтерів. Фото

Нагадаємо, що Олеся Дзиндру, відомому художнику та волонтеру, і його побратиму Юрія Музичука обвинуватили у тому, що хотіли нажитися на гуманітарній допомозі та під виглядом волонтерства перепродували машини, які купували в Європі. Редакція Tvoemisto.tv побувала під будівлею суду в день, коли Галицький районний суд Львова вибрав їм запобіжний захід – особисте зобов’язання на один місяць, на засіданні суду та поговорила з тими, хто прийшов підтримати Дзиндру, щоби з’ясувати причини затримання і проблеми, з якими доводиться стикатися волонтерам. Детальніше про ці події читайте у матеріалі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!