Генпрокурора України Руслана Рябошапку відправили у відставку

1374 0
Новим генпрокурором можуть призначити Сергія Іонушаса, фірма якого представляла інтереси студії «Кварталу 95» в судових процесах.
фото: news.bigmir.net

фото: news.bigmir.net

Верховна рада висловила недовіру генеральному прокуророві України Руслану Рябошапці та відправила його у відставку. Це рішення сьогодні, 5 березня, підтримали 263 нардепи.

Ініціатором постанови став народний депутат від «Слуги Народу» Сергій Бужанський. У своєму виступі перед голосуванням він звинуватив Руслана Рябошапку у бездіяльності та лобіюванні інтересів п'ятого президента Петра Порошенка і його партії «Європейська Солідарність».

Перед голосуванням сам генпрокурор наголосив, що реформа прокуратури, яку розпочали за його керівництва, вже увійшла в історію через масове очищення та оновлення. Він зазначив, що за його керівництва в Україні почали карати правоохоронців за катування людей, зловмисників за незаконну вирубку та продаж лісів, організацію грального бізнесу, недбалість чиновників та розкрадання бюджетних грошей.

«Постанова побудована на відвертій брехні та маніпуляції. Мене не цікавить думка Бужанського про реформу прокуратури. Для мене найкращою оцінкою є лист батька Катерини Гандзюк, який висловив сподівання, що її вбивць покарають. На незалежного прокурора не можна тиснути – його можна тільки звільнити. Я йду – але лише для того, щоб повернутись», – сказав він і покинув залу Верховної ради.

Додамо. що раніше в ЗМІ повідомлялось, що новим генпрокурором планують призначити Сергія Іонушаса, який раніше був директором юридичної фірми «Гелон», яка представляла інтереси студії «Кварталу 95» в судових процесах.

Нагадаємо, Руслан Рябошапка став головним прокурором 30 серпня, замінивши на цій посаді.

Вікторія Ейсмунт

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!