Новим генпрокурором України став Руслан Рябошапка

2999 0
Він є залуженим юристом України.
фото: news.bigmir.net

фото: news.bigmir.net

Президент Володимир Зеленський призначив на посаду генерального прокурора України Руслана Рябошапку. Відповідний указ оприлюднили на сайті президента.

Верховна рада підтримала кандидатуру Рябошапки на посаду генпрокурора. Учора, 29 серпня, за його призначення проголосували 312 депутатів.

Читайте також: Хто представляє Львівщину у Парламенті

Довідка

Руслан Рябошапка народився у с. Зеленогірське Любашівського району, Одеської області. У 1998 році закінчив Міжнародний Соломонів університет, отримав кваліфікацію спеціаліста за фахом «правознавство». Заслужений юрист України із 2010 року.

Із грудня 2003 по червень 2010 рр. очолював Департамент законодавства про правосуддя, правоохоронної діяльності та антикорупційної політики Міністерства юстиції України

21 червня 2010 призначений директором новоствореного Бюро з питань антикорупційної політики Секретаріату Кабінету Міністрів України. У лютому 2011-го Кабмін ліквідував посаду урядового уповноваженого та Бюро з питань антикорупційної політики.

Лютий 2011 — жовтень 2013 — заступник директора Департаменту юридичного забезпечення Секретаріату Кабінету Міністрів України. А до березня 2014 року був керівником Департаменту аналізу антикорупційної політики у неурядовій організації «Transparency International Україна».

Березень 2016 — червень 2017 — Член Національного агентства з питань запобігання корупції. 21 травня 2019 його призначенили заступником Глави Адміністрації Президента України Володимира Зеленського.

Читайте також: Вихідець з Львівщини очолив Міністерство культури, молоді та спорту. Повний перелік нового Уряду

Нагадаємо, у Верховній Раді ІХ скликання, яка вчора, 29 серпня, розпочала свою роботу, утворили п'ять фракцій — «Слуга народу», «Опозиційна платформа — за життя», «Батьківщина», «Європейська солідарність» та «Голос». Спікером став Дмитро Разумков.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!