Генсек НАТО Столтенберг прокоментував подання Україною заявки на вступ до Альянсу

2515 0
Він вкотре наголосив, що Україна має право обрати свій шлях, а рішення про членство ухвалюється всіма тридцятьма членами Альянсу.
Фото: focus.ua

Фото: focus.ua

Генсек НАТО Єнс Столтенберг прокоментував подання Україною заявки на вступ до Альянсу. Фактично, він ухилився від прямої відповіді, чи підтримує цей крок, і зазначив, що НАТО не вступає у війну з росією. Заяву генсек зробив на брифінгу 30 вересня.

Він вкотре наголосив, що Україна має право обрати свій шлях, а рішення про членство ухвалюється всіма тридцятьма членами Альянсу.

Читайте також: путін оголосив про незаконну анексію чотирьох українських областей

«Кожна демократія в Європі має право подати заявку на членство в НАТО, і союзники по НАТО поважають це право. І ми знову і знову заявляли, що двері НАТО залишаються відчиненими, і ми продемонстрували це останніми роками» цитує Столтенберга Громадське.

Генсек нагадав, що союзники НАТО на саміті в Мадриді у червні 2022 року чітко заявили, що підтримують право України обирати свій власний шлях, щоб вирішувати частиною яких угод з безпеки вона хоче бути.

«Рішення про членство, звісно, ​​має бути ухвалене всіма 30 союзниками, і ми ухвалюємо ці рішення консенсусом», – наголосив генсек.

Читайте також: «Вони бояться смерті сильніше, ніж ми». Психоаналітик Роман Кечур про путіна і росіян

За його словами, головними зусиллями союзників по НАТО зараз є надання негайної підтримки Україні, щоб допомогти їй захиститися від російського вторгнення.

Нагадаємо, що  Зеленський заявив про подачу офіційної заяви України на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку.  Перед цим російський диктатор володимир путін оголосив про незаконну анексію Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей до росії. 

Ольга Коваль

________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми – про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!