путін оголосив про незаконну анексію чотирьох українських областей

2258 0
Йдетсья про Запорізьку, Херсонську, Донецьку та Луганську області.

Російський диктатор володимир путін оголосив про незаконну «анексію» Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей до росії. Про це він заявив під час фіктивної акції «Підписання договорів про вступ до складу росії» сьогодні, 30 вересня.

«Сьогодні ми підписуємо договори про те, щоб прийняти до складу росії «днр», «лнр», Херсонську та Запорізьку область. Впевнений, що це рішення підтримає держдума, бо це воля мільйонів людей», – сказав путін.

Під час промови путін традиційно проголосив вже звичні тези про нібито «дискримінацію російськомовних», «неонацистський державний переворот в Україні» тощо.

У кремлі путін зібрав депутатів нелегітимної державної думи, ватажків терористів так званих «Л/ДНР» леоніда пасічника та дениса пушиліна, а також гауляйтерів тимчасово окупованих територій Херсонської та Запорізької областей – володимира сальдо та євгена балицького.

російський президент має підписати відповідні «документи» з підконтрольними кремлю головами чотирьох окупованих регіонів. Далі процес анексії мають нібито схвалити у парламенті та конституційному суді, а потім – остаточно схвалити президент-диктатор.

Читайте також: Зеленський та Данілов анонсували важливі рішення на засіданні РНБО

Нагадаємо, що 30 вересня президент росії володимир путін підписав укази про визнання «незалежності» Херсонської та Запорізької областей. Саме сьогодні він і планував анексувати окуповані території України до росії.

Раніше радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю агентству Associated Press заявив, що оголошення Росією спроби анексії територій України нічого не змінить на полі бою, а Україна звільнить їх військовим шляхом.

Водночас президент Володимир Зеленський на 30 вересня скликає термінове засідання Ради національної безпеки та оборони України. Зеленський та серетар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов анонсують важливі рішення на засіданні РНБО.

Софія Шавранська

________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!