Генштаб відреагував на заклики повернути військовим доплати у 30 тис. грн

1435 0
У Генштабі закликали припинити займатись популізмом.
ФОТО: Getty images

ФОТО: Getty images

Генеральний штаб Збройних Сил України закликав не маніпулювати виплатами додаткових 30 тис. грн військовим, винагорода нараховується залежно від перебування. Також у штабі дали пояснення щодо розміру винагород військовим та закликали припинити займатись популізмом.

Джерело: Генеральний штаб ЗСУ

«Суспільство обговорює досить чутливе питання, а саме: рішення парламенту повернути додаткову грошову винагороду військовослужбовцям у розмірі 30-ти тисяч гривень. Солдат, який несе службу і захищає країну від агресора, ризикуючи власним життям і здоров’ям, виконує завдання у надскладних умовах, має бути високо мотивованим. Пригадайте, як виглядають Вугледар, Мар’їнка, чи Авдіївка. Кожен день оборони України – дається нам дуже високою ціною. Ціною життя та здоров’я наших захисників. Тому наразі додаткова грошова винагорода нараховується залежно від районів бойових дій та складності завдань, які виконують бійці», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: В Україні змінять порядок нарахування виплат військовим. Що відомо

За даними Генштаба, зокрема, 100 тисяч гривень на місяць, як і раніше, збережені захисникам, які воюють безпосередньо на передньому краї. 30 тисяч виплачується військовим, які виконують завдання в районах бойових дій, але не беруть безпосередньої участі в боях із противником пропорційно часу виконання, а також тим, хто перебуває на бойовому чергуванні і бере участь у відбитті повітряних нападів противника, незалежно від району виконання завдання.

Якщо військовослужбовці перебувають поза зоною бойових дій, у тилу, то додаткові бойові виплати їм не нараховуються. Разом з тим, з 1 лютого 2023 року усім військовослужбовцям мінімальний розмір грошового забезпечення було підвищено до 20 100 гривень.

«Переконані, що у Збройних силах України має діяти справедлива система виплат, яка не буде створювати передумов до соціальної напруги у бойових підрозділах і з повагою ставитиметься до тих воїнів, які ризикують власним життям і здоров’ям. Просимо припинити займатися популізмом та сконцентруватися на обороні нашої держави», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 10 квітня Верховна Рада проголосувала в цілому за законопроєкт з правкою, що повертає виплату 30 тисяч гривень для українських військових, які перебувають поза місцями бойових дій. Проте того ж дня нардепи подали постанову, якою заблокували підписання цього законопроєкту спікером Верховної Ради. 

Зазначимо, 28 лютого 2022 року Кабінет міністрів України прийняв постанову про виплату 100 тисяч гривень на місяць кожному військовослужбовцю, який захищає Україну. Також у постанові йшлося про збільшення виплат сім’ям загиблих військових. 

З 1 лютого 2023 року нарахування додаткової грошової виплати військовослужбовцям напряму залежатиме від районів їхнього перебування, а також складності та специфіки завдань, які вони виконують. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.




Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!