Кабмін погодив збільшення зарплат для військових до 100 тисяч гривень на місяць

2160 0
Виплати будуть нараховувати з 24 лютого, від початку російського вторгнення в Україну.

Учора, 28 лютого Кабінет міністрів України прийняв постанову про виплату 100 тисяч гривень на місяць кожному військовослужбовцю, який захищає Україну. Також у постанові йдеться про збільшення виплат сім’ям загиблих військових. Вони отримають одноразову допомогу у розмірі 15 мільйонів гривень, її у рівних частинах розподілять на всіх родичів. Про йдеться у повідомленні міністра оборони України Олексія Резнікова у Фейсбуці.

«Це робиться, щоб наші захисники і захисниці знали, що країна їм вдячна», – зазначив Міністр оборони України Олексій Резніков.

Читайте також: «Я так пишаюся народом у цій країні». Відомі світові актори, співаки та знаменитості підтримали Україну

Відтак, в умовах воєнного стану військовослужбовцям Збройних Сил, Служби безпеки, Служби зовнішньої розвідки, Головного управління розвідки Міністерства оборони, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Управління державної охорони, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, Державної спеціальної служби транспорту, особам рядового і начальницького складу Державної служби з надзвичайних ситуацій та поліцейським, виплачується додаткова винагорода в розмірі 30 000 грн в розрахунку на місяць.

Військовослужбовцям, які беруть участь у бойових діях або забезпечують проведення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії, перебуваючи безпосередньо в районах та у період здійснення зазначених заходів розмір додаткової винагороди збільшується до 100 000 грн в розрахунку на місяць, пропорційно часу участі у таких діях та заходах.

Читайте також: Росіяни знищили легендарний літак Ан-225 Мрія

Сім’ям наших військовослужбовців, які загинули у цій війні, виплачується одноразова грошова допомога в розмірі 15 млн грн, яка розподіляється рівними частками на всіх отримувачів.

Виплати будуть нараховувати з 24 лютого, від початку російського вторгнення в Україну.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!