Гірники шахти «Надія» обіцяють розпочати голодування

2015 0
26 шахтарів перебувають під землею вже п’яту добу.
Фото: Михайло Волинець/Фейсбук

Фото: Михайло Волинець/Фейсбук

Гірники шахти «Надія» у Соснівці на Львівщині, які вже п’яту добу протестують проти невиплати зарплати, обіцяють розпочати голодування. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомляє голова незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

«Гірники налаштовані рішуче та анонсували підземне голодування у випадку, якщо влада не знайде механізмів вирішення кризової ситуації», – говорить він.

Під землею і надалі перебувають 26 гірників. Двох протестувальників учора, 1 вересня, підняли на поверхню через погіршення стану здоров’я. Підземний протест триває вже п’яту добу.

Михайло Волинець також каже, що «Львівобленерго» поепредило, що сьогодні, 2 вересня, відключить шахту від електропостачання за борги.

А родини шахтарів, як і вчора, будуть перекривати дорогу біля селища Сопошин.

«Також маю інформацію, що 10 млн грн вже вдалося виплатити і зарплатна заборгованість перед вугільним підприємством зменшилася до 51 млн грн. Ми перевіряємо цю інформацію», – додав Михайло Волинець.

Додамо, сьогодні, 2 вересня, має відбутись засідання Кабінету міністрів України, де розглядатимуть це питання.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!