Протест під землею. У День шахтаря на Львівщині трьом гірникам стало погано

1653 0
На території шахти «Надія» зібралися родичі гірників, які розпочали протест через невиплату зарплат.
фото: iset-pi.ge

фото: iset-pi.ge

На шахті «Надія» триває підземна акція протесту гірників. У День шахтаря трьом протестувальникам стало погано, під  землею залишаються 37 гірників. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив голова незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

За його словами, заступник міністра енергетики Олександр Зорін залишається у Соснівці.

«Сьогодні Ольга Буславець як в.о. міністра енергетики має робити висновки та вжити заходів, щоб на керівні посади вугільних підприємств призначалися відповідальні, професійні люди», – розповів Михайло Волинець.

Зазначимо, що сьогодні прем'єр Денис Шмигаль заявив, що вугільна галузь потребує реформування і нових підходів до господарювання.

Він уточнив, що держава розробляє національну програму трансформації вугільних регіонів, щоб вивести вугільну галузь з кризи.

«Уряд робитиме всі ці кроки, щоб у шахтарській галузі ситуація покращувалася. Зі свого боку ми вже робимо все можливе, щоб не було боргів по зарплаті, як це було в минулі роки. Цим питанням особисто опікується президент», – заявив він.

Нагадаємо, що вчора, 29 серпня, на шахті «Надія» на Львівщині розпочалася акція протесту через невиплату зарплат. Зарплата на підприємстві, за словами Михайла Волинця, не виплачується з березня. Станом на 25 серпня борг перед гірниками сягнув 61,54 млн грн.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!