Глава УГКЦ закликав вірян відновити хресні обіти

1018 0
Християн щороку у свято рівноапостольного князя Володимира запрошують відновити хресні обіти.
Фото умовне

Фото умовне

Сьогодні, 28 липня, день святого рівноапостольного князя Володимира за юліанським календарем та 1035 років з дня Хрещення Русі-України. Відтак, Глава УГКЦ Блаженніший Святослав закликав вірян відновити хресні обіти.

Джерело: Департамент інформації УГКЦ

«Щороку ми закликаємо синів і дочок України, вірних нашої Церкви, у день пам’яті Хрещення нашого народу прийти до храмів та відновити свої хрещальні обіти, тобто обіцянки, які склали наші хресні батьки від нашого імені тоді, коли принесли нас, щоб ми прийняли Таїнство Хрещення», — зазначив Блаженніший Святослав.

Додамо, що з огляду на календарну реформу День пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира і День української державності цьогоріч востаннє святкують 28 липня – вже з наступного року ці свята припадатимуть на 15 липня.

Читайте також: Як на Сихові відзначали річницю візиту Івана Павла ІІ. Фоторепортаж

Нагадаємо, що Чин відновлення хресних обітів у день Святого рівноапостольного князя Володимира у 2006 році в Українській Греко-Католицькій Церкві запровадив тодішній Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Любомир. Відтоді щороку в усіх храмах в Україні та всьому світі вірні після Літургії відновлюють свої хресні обіти. 

Додамо, що 25 лютого 2015 року Президент України підписав указ про вшанування пам’яті князя Київського Володимира Великого у зв'язку з 1000-ю річницею його смерті. 

Київський князь Володимир Великий (Володимир Святославич) народився близько 960 року і помер 15 липня 1015 року. У 988 році вибрав християнство як державну релігію Давньоруської держави. Відомий також як Володимир Святий Володимир Великий, Володимир Хреститель.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!