Глави УГКЦ та ПЦУ привітали українців з Великоднем. Відео, фото

3404 0
Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив перші Пасхальні богослужіння об’єднаної Помісної Української Православної Церкви.
фото: ПЦУ

фото: ПЦУ

Глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) привітав українців зі святом Пасхи. Відповідне відеозвернення опублікували на сайті УГКЦ.

Предстоятель переконаний, що Господь дає силу і надію кожному з нас долати труднощі.

«Якщо Христос воскрес, то все довкола нас отримує новий зміст. Адже якщо із запечатаного гробу, який був стережений військом та заваленим тяжким каменем, є вихід, тоді ми маємо надію. Син Божий сьогодні запрошує кожного з нас в момент воскресіння зустріти також і самого себе: нашу особисту життєву ситуацію, переосмислити труднощі та проблеми, а також ті смутки, які оточують нас. Бо саме при гробі воскреслого Христа сльози змінюються на радість, смуток — на надію. Нехай це свято стане святом зміни для кожного з нас, для кожного людського серця, а також святом надії для нашого багатостраждального українського народу», — гооврить Блаженніший Святослав.

Читайте також: На небі немає бухгалтерії. Отець Ростислав Пендюк про значення Великодня та харизму Христа

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив перші Пасхальні богослужіння Православної церкви України у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі, про що повідомляє сайт ПЦУ.

У своєму Пасхальному посланні, яке він виголосив під час богослужіння, Митрополит Епіфаній порушив одвічне питання свободи та вибору, який люди роблять щодня.

«Не від нас залежить, що ми смертні, але від нас залежить, як ми використаємо час нашого життя: для добра чи для зла. Так само не від нас залежить, що ми всі в останній великий день земної історії — день Другого пришестя Спасителя і Страшного cуду — воскреснемо, але від нас залежить, чи воскреснемо ми для блаженного вічного життя з Богом, яке приготовлене для тих, хто виконує Його волю, любить Бога і ближніх, чи воскреснемо для осудження на вічні муки, які чекають на противників Божих», — наголошує Владика.

Цьогорічні богослужіння у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі мали кілька особливостей. Зокрема, Євангеліє прочитали 8-ма мовами (українською, грецькою, слов’янською, єврейською, італійською, англійською, французькою, латинською). Окрім того, прозвучав унікальний передзвін «Христос Воскрес!» у виконанні студентів-дзвонарів Київської православної богословської академії.

Відео УГКЦ, фото ПЦУ


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!