У Львові сьогодні відбудеться сесія міськради. Що розглянуть депутати

1524 0
Депутати розглянуть ухвалу, якою нададуть старт передачі 8 га державної землі у комунальну власність. Там планують збудувати конгрес-хол і паркінг.
Фото: i.ytimg.com

Фото: i.ytimg.com

Сьогодні, 7 жовтня, відбудеться пленарне засідання Львівської міської ради. Депутати планують розглянути понад 240 питань. Звично, більше, ніж половина з них, – це земельні питання.

На цьому засіданні буде година запитань до міського голови Львова Андрія Садового. Також планують розглянути ухвалу «Про визначення розміру громадського бюджету Львова на 2022 рік», а також погодити межі історичного ареалу міста.

На засіданні розглянуть петицію, якою пропонують зупинити руйнування громадського простору поблизу церкви Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ, що на проспекті Червоної Калини. Її зареєстрували у червні і вона набрала понад 500 голосів.

Читайте також: Бюджет розвитку Львова. ЛМР заклала 760 млн грн кредиту, депутати кажуть, що місто не потягне

Також депутати розглянуть ухвалу «Про надання згоди на прийняття у власність Львівської міської територіальної громади військового містечка № 7». Ця ухвала дасть старт передачі 8 га державної землі у комунальну власність. Йдеться про територію, обмежену вул. Городоцькою, вул. Т. Шевченка, вул. Ярослава Мудрого. Нині там розташован занедбані будівлі Міноборони, утім місто має намір забудувати цю територію.

У квітні цього року Львів напрацював концепцію розвитку території між вулицями Городоцькою та Шевченка, а також на засіданні виконавчого комітету прийняли рішення про проведення міжнародного архітектурного конкурсу на розробку проєкту розвитку території. Там має бути виключно громадська забудова. Окрім конгрес-холу, на цій території заплановані мистецькі комплекси, концертна зала, музей, адміністративні будівлі та освітньо-наукові будівлі, а ще міський парк і 2 міські площі – одна відразу позаду церкви Анни.

Читайте також: У Львові затвердили новий склад виконавчого комітету

Також депутати розглянуть також п’ять ухвал, з минулого засідання, які призупинив міський голова. Ці ухвали стосуються землі.

З порядком денним можна ознайомитись на порталі детупатів Львівської міської ради.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!