Як 30 см снігу «паралізували» весь Львів та коли припиниться негода. Головне за добу

2135 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Hello Lightbulb for unsplash

Фото: Hello Lightbulb for unsplash

Негода у Львові. Львів'яни учора поширювали фото нерозчищених доріг і тротуарів Львова. На зупинках громадського транспорту утворювалися черги. Основні транспортні магістралі в місті були закорковані, авто доводилося годинами стояти в них. 

Читайте також: Як Львів втрачає гроші через снігопади, або Чому все потрібно робити вчасно

Маршрутки були переповнені і курсували із значним порушенням графіку. Трамваї впродовж дня кілька разів виходили з ладу. А на вул. Коперника вагони загорілися, пожежу вдалося оперативно загасити.  

Спеціальна мапа, де відображалась кількість снігоочисної техніки у місті, запрацювала лише в обід.

Тим часом в ЛМР заявили, що на вулицях Львова працює майже сотня одиниць снігоприбиральної техніки. А міський голова Садовий вийшов разом із комунальниками і працівниками мерії розчищати місто. Усім депутатам ЛМР надійшов лист з пропозицією долучатися до прибирання снігу на вулицях міста. Як повідомила депутатка від фракції «Голос» Христенко, громада має долучатися. Нині всі виходять прибирати сніг в Німеччині, Чехії, де теж сильні замети, але не заради того, щоби зробити фото.

Читайте також: Львів у полоні снігу. Оперативна інформація в один клік

На думку представника фракції «Варта» у ЛМР Веремчука, це більше було подібно на піар-акцію, коли є «гарна картинка, але реальної роботи в місті з підготовки до снігопадів не було».

Водночас депутат від «ЄС» Адамик каже, що оцінив би таку ініціативу в суботу або ж вчора, та сьогодні, коли це робочий день – це дороге прибирання.

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 119 осіб (202 – напередодні). Разом 72 949. Одужало – 63 831 (+ 64), померло – 2 135 (+ 0).

Читайте також: Робота на випередження. Як Рівне підготувалось до снігопаду і показало приклад іншим

В Україні Covid-19 виявлено у 2 141 осіб (3 177 за попередню добу). Загальна кількість 1 246 990 пацієнтів. Одужало – 1 075 743 (+ 2 697), померло – 23 644 особи (+ 47).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 130 325 (+ 86), Одеська – 82 539 (+ 61), Харківська 79 279 (+ 35) та Львівська області – 72 949 (+ 119).

Найбільше підтверджених випадків за добу зареєстрували в Івано-Франківській (398), Житомирській (176), Дніпропетровській (156), Чернівецькій (143) та Закарпатській (133) областях.

Covid-19 – Головне. Міністр охорони здоров’я Степанов вважає, що запроваджувати жорсткіші карантинні обмеження до «квітня-травня» не має потреби.

Читайте також: Де взяти лопату, або Що б мали зробити чиновники у снігопад замість фото

МОЗ розглядає можливість внести зміни до національного плану вакцинації від коронавірусу, щоб швидше щепити не лише президента, прем’єра та очільника МОЗ, а й «суспільних авторитетів».

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що перші вакцини в Україні з’являться уже в лютому, а до літа їх кількість налічуватиме мільйони доз. Президентка ЄК також додала, що на додачу до COVAX вона «попросила інших членів ЄС подарувати частину їхніх вакцин Україні».

США нададуть нову допомогу Україні в її зусиллях щодо отримання та розповсюдження вакцин проти Covid-19, які мають прибути в Україну найближчими тижнями. Завдяки їй органи охорони здоров’я України зможуть забезпечити безпечне зберігання та транспортування вакцини при надзвичайно низьких температурах, необхідних для вакцини Pfizer.

Читайте також: На Львівщині понад 100 пацієнтів з коронавірусом перебувають у реанімації

Тупицький – Вовк. Офіс генпрокурора проситиме президента Зеленського продовжити на два місяці дію указу про відсторонення голови Конституційного суду Тупицького.

Главу Окружного адмінсуду Києва Вовка не доставили до Вищого антикорупційного суду для обрання запобіжного заходу, бо не змогли його знайти.

Латвія – Німеччина – РФ. Національна рада з електронних ЗМІ Латвії (NEPLP) вирішила на рік заборонити трансляцію «Росія РТР» на території країни через мову ненависті щодо України.

Німеччина, Польща і Швеція повідомили, що висилають по одному російському дипломату у відповідь на висилку Росією дипломатичних працівників трьох країн нібито за участь у протестах за звільнення Навального.

Влада РФ розглядає можливість нових соціальних виплат на суму більше 6 млрд доларів перед виборами до Держдуми у вересні 2021 року.

Читайте також: «Це лише розрити яму». На «Палац спорту» на Сихові немає грошей

Весна ще не скоро. Мокрий сніг, дощ, льодяний дощ та сніжна крупа у морозяну погоду, яку учора можна було спостерігати у Львові, не надто притаманні нашому місту, та все ж можливі. А все через те, що такі зміни погоди визначили активні теплі повітряні маси з півдня. За словами синоптика Львівського регіонального гідрометцентру Галини Клепак, схожа ситуація збережеться ще кілька днів, а на кінець тижня варто очікувати сильних морозів. Весни, за словами співрозмовниці, ще скоро не буде.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!