Головного інспектора митного поста «Краківець» затримали на хабарі

2880 0
Окрім нього в злочинній схемі задіяні ще двоє посадовців митниці.
Умовне фото / з відкритих джерел

Умовне фото / з відкритих джерел

На Львівщині затримали головного інспектора митного поста «Краківець» під час отримання хабаря, якого він вимагав за безперешкодне оформлення міжнародних перевезень. Про це повідомила Служба безпеки України у Львівській області. 

«Зловмисники налагодили корупційний механізм отримання неправомірної вигоди від громадян України за безперешкодне переміщення товарів через держкордон у воєнний час. За результатами оперативних заходів «на гарячому» після отримання чергового траншу неправомірної вигоди затримано головного державного інспектора митного поста «Краківець», – йдеться у повідомленні. 

За відмову у наданні неправомірної вигоди службовець погрожував додатковими бюрократичними перевірками та затягуваннями термінів проходження контролю. 

Окрім цього, правоохоронці встановили ще 2 посадовців митниці, які причетні до цієї злочинної схеми. 

Згідно з повідомленням, зловмисники збагачувалися на кілька тисяч євро за зміну

Читайте також: На Львівщині на хабарі затримали адвоката

Усім учасникам схеми вручили підозри за ч.3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. 

Нагадаємо, що 18 серпня оштрафували виконуючого обов’язки генерального директора КНП ЛОР «Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр» та депутата Львівської ОВА Ігора Ковальчука за неодноразове виписування собі та доньці премій.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!