Головного лікаря Жовківської районної лікарні можуть звільнити через смерть пацієнтів із Covid-19

3671 0
Під час відключення електроенергії в реанімаційному відділенні померли дві людини, які були підключені до апаратів ШВЛ.
Фото: Лікарня швидкої допомоги

Фото: Лікарня швидкої допомоги

Голова Львівської ОДА Максим Козицький ініціюватиме подання про звільнення голови Жовківської РДА та головного лікаря Жовківської районної лікарні через смерть двох пацієнтів з коронавірусом. Про це очільник області заявив у себе на сторінці.

Як уже писало Тvoemisto.tv, 27 листопада внаслідок несправності в м. Жовква та в Жовківській ЦРЛ з 17.50 до 19.10 год. було відсутнє електропостачання. Під час відключення електроенергії в реанімаційному відділенні померли дві людини, які були підключені до апаратів ШВЛ та мали захворювання на Соvid-19, двосторонню пневмонію. Попередня причина смерті людей – дихальна недостатність, внаслідок двобічної пневмонії.

Читайте також: В лікарні в Жовкві через відсутність електроенергії померли двоє пацієнтів

«У лікарні наявні два електричних генератори, які можна застосовувати при аварійних відключеннях світла. Один електрогенератор під’єднаний до електромережі в пологовому відділенні. А другий електрогенератор на момент приїзду слідчо-оперативної групи та зі слів самих працівників медичного закладу чомусь знаходився в гаражному приміщенні на території лікарні і не був підключений до електромережі», – каже Максим Козицький.

Читайте також: Госпіталь у Винниках відновив роботу. Вночі там були проблеми із киснем

Слідчо-оперативній групі керівництво медзакладу пояснило, що генератор не задіяно до реанімаційного відділення, оскільки в ньому не було потреби. А в самому Жовківському РЕМ, коли зникло світло, медзаклад нібито запевнили, що електроенергії не буде впродовж 20 хвилин.

«Ініціюю подання про звільнення голови Жовківської РДА, а перед Жовківською районною радою ініціюю звільнення головного лікаря медичного закладу. Також департаментом охорони здоров’я ЛОДА розпочато службову перевірку щодо дій медичних працівників Жовківської ЦРЛ», – зазначив Максим Козицький.

Читайте також: У лікарні швидкої допомоги в реанімації облаштували 100 ліжок. Фоторепортаж

За даним фактом Нацполіція України відкрила кримінальне провадження за ст.119, 367 ч.2 КК України.

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов уточнив, що лікарі боролися за життя  цих пацієнтів за допомогою мішка Амбу. При тому, що лікарня, де сталося це, забезпечена аварійним дизель-генератором, який не переключався автоматично.

За його словами, на місце терміново направлено комісію, щоб з’ясувати всі обставини. Також перевірки обладнання будуть проведені в усіх лікарнях по всій країні.
 
«Такі ситуації є неприпустимими. Роботу комісії триматиму на особистому контролі», – сказав Максим Степанов.
 

Нагадаємо, у Львові для лікування хворих на Сovid-19 планують залучити Львівську клінічну лікарню на залізничному транспорті, що на вул. Огієнка, 5, а якщо епідситуація в області буде погіршуватись, то деякі медзаклади будуть повністю переводити «на ковідний профіль». Серед таких лікарень – 8-ма міська клінічна лікарня та госпіталь у Винниках.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!