Головний офіс Держслужби охорони культурної спадщини можуть створити на Львівщині

1264 0
До травня 2021 року мають створити робочу групу для підготовки пропозицій щодо переміщення центральних органів виконавчої влади в регіони.
фото: Depositphotos

фото: Depositphotos

Кабінет Міністрів, який ініціює відмову від розміщення центральних органів виконавчої влади, розглядає можливість створення Державної служби охорони культурної спадщини України в Жовкві на Львівщині. Про це йдеться у відповіді секретаріату Кабінету Міністрів на запит Українських Новин.

Так, державну службу охорони культурної спадщини України можуть перемістити в Жовкву Львівської області у межах програми переміщення держорганів в регіони.

Читайте також: Цього року у Львові планують відкрити п'ять підстанцій для бригад швидкої допомоги

До травня 2021 року мають створити робочу групу для підготовки пропозицій щодо переміщення центральних органів виконавчої влади (ЦОВВ) в регіони, а до липня визначать ЦОВВ та державні підприємства для переміщення в конкретні регіони.

Крім того, очікують, що до серпня підготують фінансово-економічний розрахунок і деталізований план переміщення, до жовтня будуть підготовлені відповідні акти уряду і проекти законів.

Додамо, що наприкінці березня президент Володимир Зеленський запропонував перенести міністерства з Києва в регіони. Як пізніше пояснював міністр Олег Немчінов, у межах деконцентрації органів виконавчої влади у регіонах будуть створювати нові відомства, а не переносити туди органи, які вже є у Києві.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!