Готель «Дністер» у Львові дозволили продати росіянам

10593 0
Львівським готелем керуватиме кіпрська компанія, яку пов'язують з росіянами.
Фото: Готель Дністер

Фото: Готель Дністер

Туристично-готельним комплексом «Дністер» у Львові володітиме кіпрська компанія Pumori Enterprises Investments Ltd, яку пов’язують із російським політиком Олєксандром Бабаковим. Таке рішення ухвалив Антимонопольний комітет України.

«Надано дозвіл компанії Pumori Enterprises Investments Ltd (м. Нікосія, Кіпр) на придбання акцій ПрАТ Туристично-готельний комплексом «Дністер» (м. Львів, Україна), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства», – йдеться у повідомленні АМКУ.

У 2012 році Pumori придбала 50,51% акцій «Дністра». Зазначимо, що Pumori Enterprises Investments Ltd пов'язують із групою VS Energy члена Ради Федерації РФ Олександра Бабакова і російських бізнесменів Євгена Гинера, Михайла Воєводіна і Сергія Шаповалова.

Олександр Бабаков голосував за анексію Криму. Він перебуває під санкціями США і Євросоюзу, а з травня 2018 року – в українському санкційному списку. Йому мали б заборонити брати участь у приватизації, оренді державного майна.

Готель «Дністер» розташований поряд із парком імені Івана Франка, неподалік від історичного центру міста, на вулиці Матейка, 6. Його збудували у 1982 році за проєктом Ярослава Мастила. Його будували як державний готель. Нині він перебуває у приватній власності.

Згідно з даними Youcontrol, готель «Дністер» є приватним акціонерним товариством із кількома власниками, а його керівником вказаний Андрій Балагура.

Христина Гоголь



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!