Греція готується в травні відкрити туристичний сезон

1292 0
Правила, які застосовуються до громадян Греції, будуть застосовуватися і до туристів – без будь-яких відмінностей чи винятків. Наприклад, використання масок.
Фото: Аstravel.com

Фото: Аstravel.com

Греція розраховує відкрити туристичний сезон 14 травня, але лише для тих, хто був вакцинований або отримав негативний результат тесту. Про це повідомляє Ліга.Нет з посиланням на Greek Reporter.

Вакцинація туристичних працівників буде пріоритетним завданням після того, як зроблять щеплення вразливим групам. Водночас поки що будуть поступово знімати обмеження, якщо дозволятимуть це умови.

Читайте також: Літо 2021. Куди львів'яни зможуть полетіти на відпочинок

До 14 травня розглядатимуть пілотний варіант відкриття туристичного сезону, який, швидше за все, відкриється для мешканців не лише країн ЄС, а й країн, що мають просунуті програми вакцинації, таких як Ізраїль. Однак реалізація озвучених ним планів буде залежати від поточної ситуації з COVID-19.

У пунктах в'їзду в країну будуть проводити тестування. Важливою відмінністю в цьому році буде використання експрес-тестів, що значно спрощують процес і виключають обтяжливий обов'язковий період очікування результатів. А всі витрати для туристів, які можуть виникнути через коронавірус, включно з госпіталізацією, будуть оплачені Грецькою державою.

Правила, які застосовуються до громадян Греції, будуть застосовуватися і до туристів – без будь-яких відмінностей чи винятків. Наприклад, використання масок у даний час є обов'язковим у громадських місцях, і це обмеження поширюється на всіх.

Нагадаємо, що в‘їзд в ЄС загалом залишається закритим для громадян України, крім окремих категорій українців. Купівля квитка на рейс не гарантує дозволу на перетин кордону. Також Європейський Союз з 1 липня дозволив в'їзд деяким туристам з так званого «безпечного» списку, але України в цьому списку немає.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!