Греція відновлює низку карантинних обмежень через спалах коронавірусу в країні

1866 0
Велику кількість нових випадків коронавірусу фіксують серед молоді, і пов’язані вони з розвагами.
Фото: Аstravel.com

Фото: Аstravel.com

Греція з 8 липня повторно запроваджує карантинні обмеження для ресторанів, барів та нічних клубів. Цього тижня в країні фіксують новий спалах коронавірусу. Про це повідомляє Громадське з посиланням на уряд Греції.

Там наголошують, що велику кількість нових випадків коронавірусу фіксують серед молоді, і пов’язані вони з розвагами. Влада вирішила повторно ввести обмеження для ресторанів, нічних клубів, барів і розважальних закладів. Так, із 8 липня їм можна буде обслуговувати лише гостей, які сидітимуть за столами.

Порушникам загрожуватимуть великі штрафи аж до тимчасового закриття закладів, попереджають в уряді.

Читайте також: Літо 2021. Куди львів'яни зможуть полетіти на відпочинок

«Ці надзвичайні заходи спрямовані на стримування поширення вірусу серед молоді, щоб літо у всіх було вільнішим і найголовніше – безпечне», – каже заступник міністра цивільного захисту Греції Нікос Гардаліас.

Нагадаємо, що 6 липня влада Греції заявила про новий стрибок кількості щоденного приросту хворих. До цього кілька тижнів поспіль показники падали. Органи громадської охорони здоров'я повідомили про 1 797 нових випадків коронавірусу 6 липня. Це у понад два рази більше, ніж днем раніше. Загалом у Греції від початку пандемії виявили 429 144 випадки захворювання, 12 754 пацієнти померли.

18 червня країна дозволила туристам, зокрема з України теж, в'їжджати за експрес-тестом. Дітям до 12 років Covid-документів не треба. В’їзд до Греції дозволений і за ПЛР-тестом – його потрібно зробити не пізніш як за 72 години до часу прибуття в країну. Окрім тесту, на в’їзді можна показати й сертифікат вакцинації за стандартом, затвердженим у ЄС, або документ, який засвідчує, що ви перехворіли Covid-19 за два-дев’ять місяців до в’їзду.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!