Греція офіційно відкрила кордони для туристів з України

1883 0
Рішення уряду Греції щодо дозволу на в’їзд туристам з третіх країн діє 10 днів, після чого його будуть переглядати
Фото: Аstravel.com

Фото: Аstravel.com

Уряд Греції дозволив в’їзд мандрівникам із третіх країн з туристичною метою, в тому числі для громадян України. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на рішення, опубліковане у п’ятницю, що в них в розпорядженні.

Зокрема, уряд робить винятки із заборони на в'їзд до Греції громадян третіх країн будь-якого пункту в'їзду в країну, у будь-який спосіб або будь-які способи, включаючи повітряні, морські, залізничні та автомобільні:

Читайте також: Літо 2021. Куди львів'яни зможуть полетіти на відпочинок

  • заборона не поширюється на громадян держав-членів Європейського Союзу (ЄС) та Шенгенської угоди, включаючи їхні подружжя або осіб, з якими вони уклали угоду про спільне проживання, а також їхніх неповнолітніх дітей.
  • зааборона не поширюється на постійних мешканців таких країн: Австралія, Північна Македонія, Об'єднані Арабські Емірати, Сполучені Штати Америки, Великобританія, Ізраїль, Канада, Білорусь, Бахрейн, Нова Зеландія, Південна Корея, Катар, Кувейт, Україна, Руанда, Російська Федерація, Саудівська Аравія, Сербія, Сінгапур, Таїланд, які в'їжджають в країну будь-яким способом або будь-якими способами, за умови, що в'їзд до країни не обмежений окремими положеннями рішення.

 

Для в’їзду в Грецію всі туристи, незалежно від країни походження, повинні:

1) заповнити так звану PLF-форму.

2) надати документ, що підтверджує проходження повного курсу вакцинації не менше, ніж за 14 днів до поїздки, або негативний ПЛР-тест, зроблений за 72 години до в'їзду, або сертифікат про перенесену хворобу, або позитивний діагноз за допомогою ПЛР-тесту, зроблений від двох до дев’яти місяців від дати хвороби.

Читайте також: Єгипет із 1 липня почне приймати міжнародні рейси з туристами

Останній варіант передбачає, що документ має бути виданий відповідним державним органом, референтними лабораторіями країни походження або транзиту або державними або приватними лабораторіями в цій країні за умови, що такі приватні лабораторії мають сертифікацію компетентного національного органу з сертифікації. Документ має бути англійською, французькою, німецькою, італійською, іспанською або російською мовами і включати ім'я особи, як воно вказане в паспорті.

Рішення уряду Греції щодо дозволу на в’їзд туристам з третіх країн діє 10 днів, після чого його будуть переглядати. Ймовірно, може бути розширений список країн, громадянам яких дозволений в’їзд з туристичною метою.

Нагадаємо, що в‘їзд в ЄС загалом залишається закритим для громадян України, крім окремих категорій українців. Купівля квитка на рейс не гарантує дозволу на перетин кордону. У червні 2021 року Європейський Союз планує відкритися для туристів, однак остаточного рішення поки що немає.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!