Громадські слухання привели у відповідність до статуту Львова

2397 0
Міська рада ухвалила положення про громадські слухання та консультації з громадськістю.

Депутати міської ради Львова сьогодні проголосували за зміни до положення про громадські слухання, щоби привести цей документ у відповідність до положень Статуту Львова.

Як наголосив під час виступу начальник управління «Секретаріат ради» Юрій Лукашевський, така потреба постала у зв’язку із тим, що нещодавно низку слухань так і не вдалося провести з огляду на протести частини активістів, які вказували, що тимчасове положення про громадські слухання суперечить статуту міста.

Читайте також: Громадські слухання щодо Статуту міста знову не відбулися

Відтак, у новій редакції передбачено, що ініціювати громадські слухання можуть: мер, виконавчі органи, депутатські комісії або щонайменше 7 депутатів міської ради. Також ініціаторами слухань можуть бути жителі Львова, які зібрали 75 підписів для проведення слухань.

Змінено норму про те, що слухання проводять представники ЛМР. Тепер, як це передбачено в статуті міста, учасники самі обиратимуть голову та секретаря.

Водночас депутати прийняли ухвалу, якою запроваджено консультації з громадськістю. Як пояснив Юрій Лукашевський, це положення дає можливість виконавчому органу, депутатським постійним комісіям ініціювати проведення консультацій з громадськістю.

У відповідному розділі на сайті ЛМР буде оприлюднено проект положення чи викладатимуть суть проблеми, а відтак призначатимуть консультації з жителями міста, щоби почути їхню думку, пропозиції та зауваження до проектів чи до вирішення проблем.

За словами Лукашевського, таким чином у міській раді сподіваються налагодити системний діалог органів місцевої влади з жителями міста для підготовки важливих рішень та залучити якомога більше міщан до участі в розробці цих рішень. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!