Громадський простір біля Фабрики повидла замостять автентичною бруківкою

1459 0
Бруківку демонтували з проїзної частити вул. Хмельницького.
Фото: Jam Factory / Фейсбук

Фото: Jam Factory / Фейсбук

Личаківській районній адміністрації передали 750 кв. метрів бруківки, яку демонтували під час реконструкції вул. Богдана Хмельницького. Її використають для облаштування благоустрою території загального користування на перехресті вулиць Хмельницького, 124 – Новознесенської, 1. Відповідне рішення сьогодні затвердили на засіданні виконавчого комітету ЛМР.

Як уточнили у пресслужбі ЛМР, йдеться про простір біля Фабрики повидла.

Читайте також: Якою буде Фабрика Повидла у Львові після реконструкції

«Ця територія  між земельною ділянкою Фабрики повидла і тротуаром. І коли після реконструкції Фабрики повидла демонтують огорожу, нам потрібно буде замостити цей простір. Прийнято рішення влаштувати тут автентичну бруківку. Таким чином, ця бруківка, демонтована з проїзної частити вул. Хмельницького, повернеться сюди ж, але вже на громадський простір», – пояснив керівник Личаківської районної адміністрації Орест Тимчишин.

Нагадаємо, що у грудні 2018 року у Львові погодили містобудівні умови та обмеження на реконструкцію Фабрики повидла, що на вулиці Богдана Хмельницького,124. Частина об’єкту є пам’яткою архітектури місцевого значення, фасад будівлі вежі планують реставрувати. У 2020 році тут розпочали будівельні роботи. 

Реконструкцію колишньої фабрики спиртових напоїв на вулиці Богдана Хмельницького інвестував швейцарець Гаральд Біндер. Її перетворять у некомерційний культурно-мистецький центр із галереєю, театром, внутрішнім двориком, кафе та іншими громадськими приміщеннями. Виставковий простір матиме рухомі стіни. У блоці для театральних та музичних виступів передбачили репетиційні зали та повністю оснащені гримерки, приміщення для зберігання техніки та елементів сценографії. Планували, що там цього року запрацює сучасний артцентр Jam Factory Art Center.

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!