Київ

Ґрунт на аварійній ділянці метро на Теремки закріплюють спеціальним полімером

371 0
Цей процес відбувається всередині тунелю у декілька етапів.
Фото: Autostrada

Фото: Autostrada

Фахівці проводять хімічне закріплення ґрунтів на аварійній ділянці тунелю метро між станціями «Либідська» та «Деміївська». Про це повідомляє компанія Autostrada, яка проводить роботи у тунелі.

Для того, щоб стабілізувати перенасичені водою ґрунти, під тиском в ґрунт через оправу тунелю закачується спеціальний хімічний засіб — двокомпонентний полімер.

«Цей засіб відтісняє воду, збільшує міцність ґрунту на зсув та підтримує його структуру. Таким чином водонасичений грунт зв’язується, ущільнюється, утворюється так званий “комір”. Після введення полімеру ґрунти закріплюються мікроцементом, який також вводитиметься в ґрунт методом нагнітання. Мікродисперсний цемент консолідує водонасичений ґрунт, тобто зменшує в ньому кількість води, збільшує несучу здатність ґрунту», - пояснили фахівці.

Ззовні, над тунелем, будівельники Autostrada ведуть роботи над розробкою котловану. Вже влаштовано перший та другий яруси поясів і розпорок кріплення котловану. Зараз триває підготовка до влаштування третього ярусу кріплення, що також розпочнеться після хімічного закріплення ґрунтів.

Нагадаємо, на ремонт перегону між «Деміївською» і «Либідською» з резервного фонду Києва на 2024 рік виділять 393 мільйони гривень. 

Відновити рух поїздів на Теремки планують до осені.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!