Гуртові ціни на дизельне пальне в Україні досягнули мінімуму за 4 роки

7162 0
Знижуються і ціни на бензин.

Гуртові ціни на дизельне пальне в Україні знизились до мінімуму за минулі 4 роки, пише Урядовий курєр з посиланням на консалтингову групу «А-95».

Читайте також: Мережі АЗС погодились знизити ціни на бензин

Так, вартість дизеля у дрібному гурті зараз є меншою за 14 грн за літр, у великому гурті — меншою за 17 тис. грн за тонну.

Щодо цін на бензин, то А-92 в дрібному гурті коштує менше 13 грн за літр, А-95 – 14,2 грн.

Аналітики вважають, що ціни на бензин та дизельне пальне знизилися через падіння ціни на нафту та за рахунок збільшеної пропозиції на ринку.

Читайте також: Ціна одного бареля нафти WTI вперше в історії впала нижче одного долара

Водночас різниця між гуртовою та роздрібною ціною на пальне може сягати 6 грн і більше гривень на літр. Деякі фахівці вважають, що роздрібні ціни на бензин на АЗС можуть опуститися до рівня 17-18 гривень за літр, але це залежатиме від котирувань на нафту, пропозиції та попиту на українському ринку.

Зараз роздрібні ціни на автозаправках в Україні такі: А-95 – 23,8 грн за літр, А-92 – 22,8 грн за літр, дизпальне – 23,3 грн за літр.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!