Хакери Anonymous зламали Rutube. Ймовірно, платформу відновити вже не можна

1512 0
Росіяни заперечують втрату коду сайту і кажуть, що працюють над відновленням.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Хакери Anonymous заявили, що їм вдалося зламати російську відеоплатформу Rutube. Вони завдали платформі такої шкоди, що вона, ймовірно, більше не відновиться. Водночас росіяни це заперечують, – повідомили Anonymous у Твіттері. 

Хакерська атака сталася зранку вчора, 9 травня. Anonymous кажуть, що через це майже 75% баз даних, інфраструктура основної версії відеоплатформи, 90% резервних копій та кластера для відновлення баз даних серйозно постраждали. Наразі сайт не працює. 

Читайте також: Anonymous зламали ще один російський банк, клієнтами якого є олігархи

Крім того, джерело The Village заявило, що через дії хакерів тепер повністю видалений код сайту, тому сервіс «не підлягає відновленню». Зазначають, що, зазвичай, на такий випадок передбачені резервні копії даних, але проблема в тому, що у сервісі досі не розуміють, чи хакер все ще має доступ до системи. Проте сам відеоконтент від атаки не постраждав. 

Водночас Rutube заперечує втрату коду сайту та запевняє, що вже працює над відновленням роботи. Там також підтвердили, що зіткнулися з найбільшою у своїй історії кібератакою.

Нагадаємо, що Міжнародна мережа хакерів Anonymous завляла про злам пошти найбільшого виробництва гідравлічних інструментів в росії та країнах СНД – підприємства «Енерпред». Хактивісти отримали доступ до 645 тисяч електронних листів «Енерпреду». 432 гігабайти секретних даних Anonymous виклали у відкритий доступ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!