В Україні запускають сервіс для координації донорів крові

1101 0
Долучитися можна через додаток Helsi або на helsi.me. Коли буде потреба у крові, потенційні донори отримають сповіщення.

HELSI.ME разом з donor.ua запускають ініціативу з донорства крові. У додатку Helsi або на helsi.me можна заповнити спеціальну анкету. Як тільки у певній області буде необхідність у донорах – зареєстровані отримають пуш-сповіщення та контакти центрів крові, з якими можна буде координувати візит. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Дані про групу крові та резус-фактор зберігаються у системі Helsi та обробляються алгоритмом. Вони не будуть доступні медпрацівникам та не передаються до національних реєстрів Служби охорони здоров'я. 

Читайте також: Львів’ян просять приносити у військовий госпіталь необхідні речі для поранених. Потреби

Подати заявку можуть виключно користувачі Helsi, що підключені до eHealth. Перевірити статус можна в особистому кабінеті. У заявці не потрібно вказувати своє місцезнаходження. Helsi сповіщатиме про пошук донорів в області й зареєстровані користувачі зможуть обрати, чи підходить для них локація пункту забору крові.

Нагадаємо, львів’ян просять перевіряти, чи потрібна кров для військових у медзакладах. Наразі немає екстреної необхідності у крові від донорів.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!